Wednesday, September 05, 2007

Tööt!

Parin kuukauden kokeilu peipotonta elämää piisasi. Saanko esitellä uudet viserrys-, rapina- ja pöristysvastaavani: Dimitri ja Svetlana.


Väriasetelma on sama kuin edellisellä parilla, eli valkoinen naaras sai seurakseen harmaan herrasmiehen. (Seeprapeipot ovat siis yleensä harmaankirjavia, mutta muunnokset eivät ole harvinaisia. Kerran kun sain peippopariskunnan pesimään, yksi tulokkaista oli beige ja sillä oli kullanvärinen nokka.) Kokotilanne taas on toinen: Svetlana on roteva ja päättäväinen täti.


Se odotti kuljetuslaatikossa Akvaario- ja lintuliikkeen pöydällä hetkosen, ja ehti siinä hetkosessa jytyyttää boksinsa melkein alas pöydältä. Myyjätäti valisti, etteivät undulaatitkaan yleensä saa kuljetuslodjua tutisemaan, saati peipot. Tätä naarasta eivät machotöötöt rääkkää, se ainakin on iloinen asia. Sitten pahamaineisen Valerin, rauha hänen muistolleen, rest in biojäte.

Dimitri on vähän hontelo. Se on ehkä ollut ukkojen keskinäisessä nokkimisjärjestyksessä vähän paskemmalla paikalla, toivottavasti vaimo osoittautuu ryhdistään huolimatta inhimilliseksi asuinkumppaniksi.


Nuoriakin ovat nämä tyypit, tiedä vaikka kasvaisi vähän. Jotain kuviosta toki kertonee se, että Dimitristä oli pirun hankala saada yksittäiskuvaa, kun joku iso naaraspeippo pomppi edessä suojelemassa ja kotkottamassa. :) Himmetti, taitavat olla aika persoonia nämäkin.

Alkajaisiksi pehmensin muuttoshokkia tarjoamalla lapsille mung-ituja ja soittamalla Bo Kaspersia. Se on havaittu erityisen toimivaksi, joskin kaikki groovahtava ja folk-henkinen tuntuu kelpaavan. Ja gospel. Örinärokki ei linnuille maistu, ja Ultra Brasta ne oikeasti hermostuvat.

Lopuksi kuva linnuista tekemässä sitä mitä ne parhaiten osaavat. On Svetlanakin siinä, kun tarkkaan katsoo. :D


Pitäiskö virittää oveen sellainen täällä vartioin minä-kyltti, jossa on peipon kuva? "Varoitus! Pelottava kromosominaarastööttö nokkii silmänne!"

P.S. Kiitos, Muuan Ystävällinen, joka lahjoitit keraamisen linnun vainajia ikävöidessäni. Se on hurmaava ja tuoksuu huomattavasti paremmalta kuin nämä liikkuvaisemmat versiot. Mutta vielä se ei ainakaan ole oppinut laulamaan.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home