Thursday, September 27, 2007

Kaunis mies jos oisin

Kalluppi! Voiko teistä mies olla kaunis? Minusta voi.

Minusta kaunis on hyvä sana kuvaamaan oikeasti viehättävää ihmistä. Komeassa on jotain teennäistä. Poseeraamaan valmistautunut mies, jolla on puku ja olen-nyt-edustamassa-asenne, on aika usein komea. Myös kalenteripojat ovat joskus komeita. Niillä on leukaperät kuin ridgellä ja niiden restylane-hymy näyttää siltä että se on viritetty naamalle rautalangalla. Ei ole niillä kivoja naururyppyjä silmäkulmissa! Sellaisia virnistysjuonteita, jotka saa meikätytön ylikierroksille ennen kuin ehtii ärrää sanoa.

Hyvännäköinen on siis niin laamea sana, että se voittaa mitättömyydessään jopa einesmakaronilaatikon. Mikä nyt sitten on hyvännäköistä? Se on jotenkin tosi teinixisti sanottu. Tai seksikäs. Joo, "seksikäs", mutta se on tilannekohtaista. En haluaisi ajatella jostakin ihmisestä yksisilmäisesti että tuo on nyt seksikäs. Panopuu. Dildo, joka joskus ehkä vähän puhuu, valitettavasti. Tai söpö? Äh. Lapsia sanotaan söpöiksi, paitsi minusta nekään ei ole söpöjä. Pienet koirat on.

Olin joskus oikein veistoksellisen komean miehen kanssa. Sellaisen leukaperäversion. Ja kyllä se sitten olikin kuin olisi pylvään kanssa keskustellut! Paitsi soitti se mies vähän paremmin pianoa.
Varmaan valanut pärstänsä johonkin vahaan, ettei kuunaan vanhenisi tai osoittaisi hetkenkään heikkoutta.

Komeita miehiä viedään statussymboliksi sukujuhliin. Hyvännäköisten perään hihitetään tyttö- tai homokavereiden kanssa. Söpöistä kirjoitellaan tyttöjenlehdissä tai netissä. Seksikkäitä isketään baarista pahimman kiiman iskiessä. Mutta kaunis ihminen, mies tai nainen, voi olla kaikkea edellä mainittua ja enemmän. Kauniiksi sanotaan sellaista ihmistä, josta ei yksinkertaisesti enää osata sanoa muuta kun se on rakas ja kaikkea.

Olenko paha nykyfemakkonoita, joka haluaa murhata "todellisen" miehisyyden munasarjatulella? Heteroksi tunnustaudun yhäti! Pahemman kerran, piintyneeksi!

5 Comments:

At 6:40 AM, Anonymous Anonymous haistatteli...

Meikäläinen ei tunnustaudu heteroksi, mutta kauniiden miesten ystäväksi kylläkin. En ole kallellaan miesten suuntaan, joten miehen sanominen komeaksi / söpöksi / hyvännäköiseksi / seksikkääksi on meikäläiselle mahdotonta (ellen sitten toistele jonkun toisen mielipiteitä). Mutta kauniita miehiä on todellakin olemassa. Sellaisia, joissa silmä lepää pidempäänkin, vaikka minkään sortin hinkua ei siihen suuntaan olekaan. Sellaisia miehiä, joissa se kauneus on niin kokonaisvaltaista, että tulee lämmin olo, eikä edes itse ymmärrä miksi.

 
At 11:25 AM, Anonymous Anonymous haistatteli...

Meikä tunnustautuu heteroksi. Tuntuu, että viimeisiä kaappiheteroita etsitään. Moni bi ei varmasti nykyään edes ole oikeasti bi, vaan esittää sitä ollakseen kool. Mutta asiaan, mies voi tosiaankin olla kaunis. Kaunis mies on mielestäni sellainen, jolla on herkät ja sirot piirteet. Komiasta tulee enemmänkin könsikäs kaveri mieleen. Kauneuskäsitys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen. Kahtojan silmässä. Itse asiassa olen yllättynyt kuinka paljon se oikeasti onkin katsojan silmässä!

 
At 11:28 AM, Anonymous Anonymous haistatteli...

Edelliseen haluan vielä lisätä, että myös oma kauneuskäsitys on muuttunut vuosien varrella paljon!!!! Kauneuskäsitys kaiken muun ohella on myös muuttuva elementti...

 
At 9:26 AM, Anonymous Anonymous haistatteli...

Voi! Ehdottomasti!
Kai sä nyt olet Ilen nähny. se on kaunis jos kuka.

...en tiedä miksi, mutta mulle tuli mieleen että voisi tulostaa jonkun kerran niitä kuvia missä siitä on pyntätty tyttö:D Aika söpöjä ne, se vaan näyttää jotenkin... varsamaiselta niissä.

- Minna/Stanzi

 
At 12:40 AM, Blogger Hanniina haistatteli...

Joo, se on kyllä yks tapaus. :) Varsamainen on hyvä sana. Ja kyllä minä omaanikin mieluummin kauniiksi sanoisin, tai ehkä hurmaavaksi, kuin miksikään yllämainituista...

 

Post a Comment

<< Home