Monday, June 09, 2008

Liikeidea

Läheisteni suosikkiharrastus näyttäisi tällä hetkellä olevan kuumeileminen. Tästä sain liikeidean siltä varalta, että äikänmaikan hommat alkavat joskus nyppiä. Minätyttö se perustan Kanakeittotaksin.

Kanakeittotaksin tarkoituksena on ilahduttaa nuhakuumeiden ja vastaavien kanssa kotiin jumittuneita ihmisiä. Sillä olemmehan lukuisista amerikkalaisista viihdeohjelmista oppineet kanakeiton taikavoimat: se lämmittää ja ravitsee sopivasti, ja sitä on helppo niellä huonommallakin ruokahalulla.

Aloittaisin liiketoiminnan pienimuotoisesti keskusta-alueella. Aamuisin lämmittäisin edellisenä iltana lähes valmiiksi tehtyä kanasoppaa. (Hyvä soppahan ainoastaan paranee lisää keittämällä.) Halukkaat voisivat pyytää keittoonsa extracurryn. Ja kun potilaat alkaisivat soitella, lastaisin soppapurnukoita Hilman etukoriin, tarkistaisin rengaspaineet ja lähtisin matkaan. Hymyilisin puolikuntoisille asiakkailleni, veloittaisin keitosta maltillisen hinnan ja toivottaisin sopivan pikaista paranemista. (Miksi pitäisi aina toivottaa ainoastaan pikaista paranemista? Kanakeittotaksin keskeinen idea on, ettei sairastamisen tarvitse olla yksinomaan ikävä asia, vaan se antaa aikaa voimistua rauhassa.)

Soppani olisi tietenkin niin autuaallisen hyvää, että sana kiirisi, ja pian minulla olisi sekä varaa että tarvetta investoida skootteriin. (Olen jo monta vuotta haaveillut skootterista työmatkaleluna. Nuttura suorana ja hameenhelmat lepattaen kurvaisi maisteri kouluun herättämään murkkupojissa näennäisen hilpeyden alle taiten peiteltyä kateutta.) Varsinaiselle taksiasteelle päästäisiin vasta, kun kysyntä olisi todella suurta, koska palvelun tehokkuus ei saisi näkyä kohtuuttomina korotuksina kuluttajahinnoissa. Auton pitäisi tietysti olla paitsi taloudellinen, myös pieni ja söpö. Kupla ehkä. Maala(utta)isin siihen kukkia tai perhosia tai kirahveja tai laivoja. Silloin ohikulkijat muistaisivat seuraavan kerran sairastuessaan sen hassun tädin hassussa autossa.

Mutta mikä palvelulle nimeksi? Kanakeittotaksi on hyvä nimi. Tinkimätön. Mutta olisiko kuitenkin jotain villimpää? Ehdotuksia?

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home