Tuesday, June 10, 2008

Sateenvarjo metroseksuaalille?

Etsiskelin eilen halpiskorviksia halvan valmistujais(ilta)pukuni seuraksi ties mistä puljuista, mukaanlukien Europe House. Ja hyllyjä (turhaan) kierrellessäni kuulin outoja.

Paikalle ilmaantui joku mies. En katsonut mikä mies, mutta joku mies. Se mies halusi sateenvarjon. Tiskin takana oli (firman imagon mukaisesti) joku nuori naisihminen, jota pitäisi kai pitää kauniina. Ja kun se mies kysyi sateenvarjoa, myyjällä meni hetkeksi pasmat sekaisin. Sitten hän kysyi, että sateenvarjo, ai siis miehelle vai kuinka?

Ei ole kukaan kertonut minulle, että on olemassa erilliset sateenvarjomallistot miehille ja naisille! Lasten versiot toki ymmärrän, koska lapset ovat keskimäärin aikuisia pienempiä. Mutta että miesten ja naisten sateenvarjot! Värikoodaustako se tarkoittaa? Miehille tavallisentyylikkäitä mustia tai tummanvihreitä tai tummansinisiä, ja naisten versioihin on lisätty hapsuja ja glitteriä?

Tuleepahan väkisin mieleen 90-lukulaiset vaippamainokset. Ensin yritettiin "tieteellisesti" perustella, että tyttö- ja poikalapset tarvitsevat erilaiset vaipat, koska, kiitos anatomian, eri merkkiset vauvat kastuvat eri paikoista. Sitten kaikki merkit seurasivat perässä. Ja sitten 4,3 vuoden päästä tuli mullistava uutuus: unisex-vaippa. Sitä sitten mainostivat. Niin kuin ei niillä kangasräteillä olisi ihmisvauvat pärjänneet vuosikymmeniä. Tai satoja. Jösses.

Labels:

1 Comments:

At 8:26 AM, Anonymous Anonymous haistatteli...

No jösses tosiaan. Jos tulisi miesten ja naisten varjot erikseen, niin naisten varjot olisi varmasti kalliimpia kuin miesten, ja niin typerän näköisiä, että ostaisin aina miesten varjoja. Näin on jo vöiden kohdalla, kun naisille ei enää tunnu olevan myynnissä simppeliä mustaa nahkavyötä.

 

Post a Comment

<< Home